Estetsko zobozdravstvo

Estetsko in funkcionalno zobozdravstvo. V Oasis Dentalu gresta z roko v roki.

Lep nasmeh nam daje zadovoljstvo in krepi samozavest. Pri Oasis Dentalu smo predani temu, da vam zagotovimo nasmeh, ki ga želite, hkrati pa zmanjšamo invazivnost postopkov, ki jih izvajamo.

Kaj je estetsko zobozdravstvo?

Gre za različne estetske postopke na zobeh, obzobnih tkivih in na obrazu, s katerimi lahko izboljšamo estetiko vaših zob. V Oasis Dentalu sta estetika in funkcija medsebojno tesno povezani: vsi estetski posegi so načrtovani in izvedeni na način, ki je za zobe neškodljiv in minimalno invaziven, z večino takšnih posegov pa tudi izboljšamo funkcijo in dolgoročno zdravje zob.

Z naprednimi digitalnimi orodji,+, kot so 3D intraoralni skenerji, 3D CBCT rentgenski posnetki, makro-fotografiranje in načrtovanje vam lahko predstavimo vaše trenutno stanje, vi nam zaupate svoje težave in želje, skupaj pa oblikujemo želeno estetsko sanacijo zob.

Pri Oasis Dental smo predani temu, da minimiziramo invazivnost postopkov, ki jih izvajamo. Uporabljamo najnovejše tehnike, ki nam omogočajo, da zmanjšamo količino zobne substance, ki jo moramo odstraniti med postopkom. To pomeni, da lahko ohranimo čim več zobne substance, kar bo vašim zobem pomagalo, da ostanejo močni in zdravi.

Poleg tega uporabljamo tudi najboljše materiale, ki so na voljo na trgu. To nam omogoča, da ustvarimo trajne in estetsko privlačne rezultate, ki bodo trajali vrsto let.

Preoblikovanje nasmeha:

Preoblikovanje nasmeha je postopek, ki vam lahko pomaga doseči nasmeh, ki ga želite. Postopek vključuje uporabo različnih tehnik, kot so ortodontska terapija, beljenje zob, kompozitne plombe in zobne luske. Eden izmed največjih izzivov pri preoblikovanju nasmeha je zagotoviti, da je postopek čim manj invaziven. V Oasis Dentalu uporabljamo najnovejše tehnike, da zmanjšamo invazivnost postopkov in zagotovimo dolgotrajne rezultate.

Kompozitne (bele) zalivke:

Kompozitne zalivke omogočajo lepo estetiko in manjšo invazivnost v primerjavi s klasičnimi amalgamskimi (sivimi) plombami. Da amalgamske zalivke obstanejo v zobu je potrebno v zobu pripraviti podvisna mesta, kar pomeni, da je potrebno odnesti tudi zdrave dele zoba. S posebnimi tehnikami pa lahko kompozitne zalivke lepimo na zob, zato lahko med pripravo odstranimo samo poškodovan oz. okužen del zoba. Nekaj stvari, na katere morate biti pozorni med izdelavo belih zalivk:

  • kompozitne zalivke so izredno občutljive na vlago. Med pripravo je potrebno zagotoviti dobro osušitev zoba; v nasprotnem primeru bo izdelana zalivka veliko prej popustila in jo bo potrebno menjati. V Oasis Dentalu večino takšnih zalivk izdelavo s posebno gumijasto opno, ki nam omogoča izdelavo izredno kakovostnih in trpežnih zalivk.
  • kompozitne zalivke je potrebno nanašati v plasteh. Material za bele zalivke je kot nekakšen plastelin, ki se s posebno modro lučko strdi, med tem procesom pa se tudi krči. Če celotno luknjo v zobu v eni potezi zapolnimo s kompozitom in ga strdimo, se bodo ob straneh pojavile mikro-špranje in takšna zalivka ne bo tesnila. Material je potrebno nanašati v večih plasteh, ki se jih postopno strjuje z lučko. V tem primeru zalivka vedno dobro tesni in ima precej daljšo življenjsko dobo.
  • ni vsaka bela zalivka kompozitna zalivka. Obstaja več različnih materialov za zalivke. V grobem so kompozitne zalivke najbolj trpežne in estetske v primerjavi z drugimi materiali za zalivke, ki so cenejši.

V primerjavi z All-on-4 zdravljenjem All-on-6 zdravljenje ponuja še večjo stabilnost in podporo novim zobem. To je še posebno pomembno pri pacientih z obsežnejšo izgubo zob ali slabšo kakovostjo čeljustne kosti. All-on-6 tehnika zahteva 6 implantatov, kar poveča stroške terapije.

Keramične luske:

Zobne luske so tanke keramične lupine, ki se prilepijo na prednjo stran zoba. Zobne luske so idealne za ljudi, ki imajo manjše estetske napake, kot so neenakomerni zobje, razbarvanje ali nepravilnosti. Zobne luske so manj invazivne kot krone ali mostički, ker se lahko zob minimalno pripravi samo z ene strani. Zobne luske so tudi zelo naravne, ker so izdelane iz materiala, ki se ujema s tonom vaših zob.

Dobro izvedena oskrba vključuje obsežno pripravo že preden pridete na poseg. Računalniško predvidimo končen položaj, višino in obliko zob in precizno načrtujemo pozicijo bodočih implantatov. Na ta način se pripravimo tudi na prilagajanje tkiv v ustih.

Želite izvedeti več?

Zgoraj je le delček vseh estetskih postopkov, ki jih izvajamo v našem zobozdravstvenem centru. Specializirani smo za sodobno estetsko zobozdravstvo, zato vam lahko nudimo praktično vse novejše tehnike za izboljšanje vašega nasmeha.

Če vas zanima podrobna analiza stanja vaših zob in bi se želeli pogovoriti o vseh možnostih oskrbe, vas z veseljem sprejemo na prvi pregled. Na voljo smo vam tudi preko emaila, kontaktnega obrazca in telefonskega klica.

Bi se želeli naročiti na pregled?

Dosegljivi smo tudi preko elektronskega sporočila, kontaktnega obrazca, najhitrejša opcija pa je telefonski klic.