All-on-4 in All-on-6

Napredne implantološke tehnike za hitro in učinkovito nadomeščanje izgubljenih ali poškodovanih zob v celi čeljusti.

V centru Oasis Dental v Ljubljani izvajamo napredne implantološke tehnike, med njimi tudi inovativni postopek zobnih implantatov All-on-4. Ta postopek ponuja udobno in učinkovito rešitev za ljudi, ki trpijo zaradi obsežne izgube zob. Omogoča jim, da obnovijo svoj nasmeh in samozavest z novim nizom zob, ki izgledajo in delujejo skoraj enako kot naravni zobje.

Kaj je implantološki postopek All-on-4?

Postopek zobnih implantatov All-on-4 je sodobna rešitev, ki zamenja celoten lok zob s samo štirimi zobnimi implantati. Za razliko od tradicionalnih tehnik, lahko z All-on-4 pristopom podpremo celoten lok zob, kar zmanjša število potrebnih implantatov.

V Oasis Dentalu uporabljamo napredna digitalna orodja, kot so 3D intraoralni skenerji, 3D CBCT rentgenski posnetki, ter natančno fotografiranje. Na ta način že pred samim posegom načrtujemo položaj implantatov, obliko in velikost novih zob ter si pripravimo kirurško vodilo za dan operacije. Ta tehnologija nam omogoča ustvarjanje zelo personaliziranega načrta zdravljenja za vsakega pacienta in nam zagotavlja, da so implantati nameščeni v optimalnem položaju in kotu za maksimalno stabilnost in uspešnost.

Primer All-on-4 oskrbe (zgoraj stanje prej, spodaj stanje 1 teden po posegu):

Kaj so prednosti postopka All-on-4?

Postopek All-on-4 ima več prednosti:

  1. Ena kirurška faza: pri All-on-4 pristopu vam v enem posegu odstranimo poškodovane in prizadete zobe ter vneta tkiva in vstavimo vse zobne implantate.
  2. Vstavitev novih zob na dan posega ali najkasneje v nekaj dnevih po posegu. Temeljita priprava na poseg in natančna izvedba nam omogočijo hitro izdelavo kvalitetnih in estetskih zob, ki jih v nekaj urah po posegu namestimo na vstavljene zobne vsadke.
  3. Hitro okrevanje: pri All-on-4 postopku se izognemo obsežnim rekonstrukcijam kosti in dodatnim posegom, zato je okrevanje zelo hitro.
  4. Stroškovno učinkovito: All-on-4 implantati so stroškovno učinkovita rešitev, ki pacientom omogoča obnovo celotnega loka zob s samo štirimi implantati, kar je lahko ceneje kot tradicionalne implantološke tehnike.
  5. Izboljšana govorica: Z all-on-4 implantati lahko pacienti uživajo v boljši govorici in izgovorjavi, saj implantati zagotavljajo stabilno osnovo za nove zobe. To je še posebno izrazito pri pacientih z močno majavimi zobmi in/ali protezami.

All-on-4 in All-on-6 implantološka terapija:

Čeprav je All-on-4 implantološka tehnika lahko odlična rešitev za mnoge paciente, nekateri primeri zahtevajo več kot štiri vsadke za optimalne rezultate. V takih primerih lahko priporočimo All-on-6 način oskrbe, ki uporablja šest zobnih vsadkov za podporo novim zobem.

V primerjavi z All-on-4 zdravljenjem All-on-6 zdravljenje ponuja še večjo stabilnost in podporo novim zobem. To je še posebno pomembno pri pacientih z obsežnejšo izgubo zob ali slabšo kakovostjo čeljustne kosti. All-on-6 tehnika zahteva 6 implantatov, kar poveča stroške terapije.

Primer All-on-4 oskrbe (desno stanje 3 dni po posegu):

Kaj je pomembno pri All-on-4 ali All-on-6 oskrbi?

All-on-4 ali All-on-6 terapija ne pomeni samo vstavitev štirih oziroma šestih zobnih vsadkov. Izjemno pomembna je prilagoditev tkiv v ustih, da imamo dovolj prostora za končne zobe in da vam omogočimo enostavno higieno in vzdrževanje. Gre za posropek, ki je bolj zahteven kot sama vstavitev zobnih vsadkov, zato to prilagajanje tkiv velikokrat kirurgi žal izpustijo. To vodi v slabo oskrbo in večjo verjetnost težav z zobmi na vsadkih ali s samimi zobnimi vsadki.

Dobro izvedena oskrba vključuje obsežno pripravo že preden pridete na poseg. Računalniško predvidimo končen položaj, višino in obliko zob in precizno načrtujemo pozicijo bodočih implantatov. Na ta način se pripravimo tudi na prilagajanje tkiv v ustih.

Primer All-on-4 oskrbe (desno stanje 3 dni po posegu):

Kakšna terapija je primerna za vas?

V zobni ordinaciji Oasis Dental ocenjujemo edinstvene potrebe vsakega pacienta in priporočamo najbolj primerno možnost zdravljenja za njihov poseben primer. Naša ekipa izkušenih zobozdravstvenih strokovnjakov se zavezuje, da zagotavlja najvišji standard oskrbe in uporablja najnovejšo tehnologijo in tehnike za zagotovitev najboljšega možnega izida za naše paciente.

Vedno je glavni cilj, da ohranjamo zobe, saj imajo številne prednosti v primerjavi z zobnimi vsadki. Pri nekaterih pacientih pa to ni mogoče ali ni smiselno, saj jim na ta način ne moremo povrniti ustnega zdravja ter funkcije in estetike zob.

Če iščete udobno, učinkovito in cenovno dostopno rešitev za obnovo vašega nasmeha in samozavesti, vam lahko v Oasis Dentalu pomagamo svetovati, kakšen pristop je pravi za vas. Stopite v stik z nami še danes, da se dogovorite za posvet in izveste več o tem, kako vam lahko pomagamo doseči nasmeh vaših sanj.

Koliko stanejo zobni vsadki?

Vsak pacient ima individualne potrebne in zahteve, zato je za izdelavo plana terapije in oceno stroškov zdravljenja vedno potreben prvi pregled. Spodaj so napisane okvirne All-on-4 in All-on-6 cene.

Za vse naše All-on-4 in All-on-6 terapije uporabljamo zobne vsadke Straumann BLX. Gre za vodilno svetovno priznano podjetje z dolgo in preverjeno zgodovino.

All-on-4 in All-on-6 cenik:

StoritevCena
Kirurška faza: All-on-4

Vključuje: digitalno načrtovanje, odstranitev zob, vstavitev vsadkov, prilagajanje tkiv, regeneracijo kosti, izdelavo takojšnjih zob.
od 5500€
Kirurška faza: All-on-6

Vključuje: digitalno načrtovanje, odstranitev zob, vstavitev vsadkov, prilagajanje tkiv, regeneracijo kosti, izdelavo takojšnjih zob.
od 7000 €
Izdelava stalnih zob: All-on-4 in All-on-6

3-9 mesecev po kirurški fazi izdelamo stalne zobe. Takojšnji zobje iz prve faze so nadstandardne izdelave in lahko v ustih ostanejo tudi dlje, a nam sodobne tehnike omogočijo, da nekaj mesecev po posegu, ko se tkiva zacelijo, izdelamo optimalne zobe. Takrat tudi korigiramo in naredimo spremembe videzu zob iz prve faze.
od 2500€

Bi se želeli naročiti na pregled?

Dosegljivi smo tudi preko elektronskega sporočila, kontaktnega obrazca, najhitrejša opcija pa je telefonski klic.